Update theatertechniek Rudolf Steiner College te Haarlem

terug naar overzicht Recent heeft Onderwijstheater een renovatie voor een nieuwe stroomvoorziening, grid en lichtsysteem mogen uitvoeren op het Rudolf Steiner College aan de Engelandlaan te Haarlem.



Stroomvoorziening CEE 380V- 32amp
De aanwezige stroomvoorziening en het dimmersysteem waren inmiddels oud, defect en onveilig. Onderwijstheater heeft geadviseerd om direct over te stappen op een nieuwe stroomvoorziening, welke automatisch in fase zal opschakelen. Naast de led-verlichtingsarmaturen worden ook de aanwezige audioversterkers automatisch aangeschakeld. Tevens kan ook de brandmeldcentrale worden gekoppeld, zodat het geluid uit zal vallen op het moment van een brand- of slow whoop-melding.

   

LED-armaturen
Voor de basis Led-armaturen is gekozen voor DTS, Italiaanse fabrikant die vooral betrouwbare spots maakt met een lange levensduur. Niet alleen de Led heeft een levensduur van 50.000uur maar ook de led voeding en drivers. Een veel gemaakte fout is dat de led zelf zijn levensduur zal evenaren, maar de voorschakel drivermodule niet. Het is dan ook van belang dat er gekozen wordt voor een betrouwbaar merk. De led-armaturen worden doorgekoppeld met combikabel (DMX & signaal in een mantel). In het frame en op het toneel zijn in het totaal 4 aansluitpunten gemaakt, welke apart 16amp zijn afgezekerd en welke onafhankelijk zijn voorzien van geisoleerde DMX-signalen. Alleen op deze manier zal het LED-systeem goed functioneren. Er is gebruik gemaakt van de Cameo pro line Zenit P130 4X 32watt RGBW leds voor kleur en DTS profillo 80watt, DTS Profillo 200watt en Scena 80watt & Scene 200watt. Alle leds zijn geleverd in warm wit 3150K.
     

Zero88 FLX48S lichtconsole
Om te zorgen dat alle armaturen eenvoudig kunnen worden geprogrameerd heeft Onderwijstheater geadviseerd om te kiezen voor de Zero88 FLX48S, deze lichtsturing is betrouwbaar en wordt om de 3 maanden geupdate door de fabrikant. Daarnaast is de FLX voorzien van een uitgebreide bibliotheek met type lamparmaturen. Zo kan heel eenvoudig een armatuur, bewegend licht of effectmachine worden toegevoegd aan het lichtsysteem. De lichtafel wordt ondersteund door een touchscreen voor een nog snellere werking. Doordat de FLX is uitgevoerd met 1024 dmx-kanalen is deze tafel futureproof en ook zeer geschikt voor bewegend licht. Om te zorgen voor een persoonlijke touch freest Onderwijstheater de logo's van de klant in de op maat gemaakte flightcases.

  

Rigging
Onderwijstheater heeft naast de Locatie Engelandlaan volgend jaar ook een nieuwe opdracht gekregen voor het inrichten van een compleet theater in de nieuwe locatie Belgielaan 2 te Haarlem. De wens was vooraf duidelijk om op beide locaties identieke verlichtingsarmaturen te kunnen uitwisselen. De huidige buizen van het grid waren 32mm & 35mm doorsnede. De nieuwe locatie zal worden voorzien van een trussframe met buizen van 50mm, hierdoor was het verstandig om het huidige grid aan te vullen met buizen van 50mm, zodat er identieke triggerhaken gebruikt konden worden en dat door deze ingreep eenheid zou ontstaan.




Wij danken de heer Reckman en mevrouw Reijgersberg voor het vertrouwen in onze dienstverlening en deze mooie order. Op naar een mooie samenwerking in de nabije toekomst!