Luchtreiniging op scholen essentieel

In tijden van Corona is luchtreiniging op scholen essentieel voor het bestrijden van virussen. Uit onderzoek blijkt dat virusdeeltjes door middel van ventilatie uit de lucht verwijderd worden. Ook de juiste luchtvochtigheid draagt daar aan bij. Op scholen weten virussen zoals COVID-19 veelvuldig een weg te vinden en brengen medewerkers, kinderen & Leerlingen een virus gemakkelijk aan elkaar over. Een goede luchtreiniger is daarom onmisbaar voor iedere school!

Luchtreiniging scholen
AfbeeldingSRSmedilux AW48 luchtzuiverings unit 57m³/uur


Schoolventilatie

Ventilatie op school kan eventueel door het open zetten van de ramen, maar vaak is dit onvoldoende om een klaslokaal volledig van schone lucht te voorzien. Daarnaast brengt dit in de winter extra uitdagingen met zich mee om het lokaal op temperatuur te houden en kunnen energiekosten flink oplopen. Om toch voldoende schoolventilatie te kunnen blijven hanteren kunt u gebruik maken van (professionele) luchtreinigers die o.a. in het onderwijs toegepast kunnen worden. We zullen deze luchtreinigers hier wat verder uitlichten.Luchtreiniger tegen virussen

Op scholen kan gebruik worden gemaakt van goede luchtreinigers die het vermogen hebben om een volledig klaslokaal van virusvrije lucht te voorzien. Afhankelijk van de grootte van het klaslokaal bepaald u de capaciteit van de luchtreiniger die benodigd is om het betreffende lokaal te zuiveren. Bij Onderwijstheater bieden we luchtreiniging systemen met een capaciteit van 57m³ > 310m³/uur en luchtreinigers met een capaciteit van 650m³ > 1300m³/uur. De luchtreinigers hangt u in of aan het plafond, plaatst u op de grond, op een meubel of op een statief.

Let wel, luchtreinigers verkleinen het risico op een (corona) besmetting significant, maar volledige uitsluiting hiervan is nooit te garanderen. Neem daarom altijd de overige geldende maatregelen in ten alle tijde acht.


Luchtreiniger op statief     Luchtreiniger aan plafond


Verbeter de luchtkwaliteit in het onderwijs

Schone lucht is van levensbelang. Samen doen we er alles aan om de luchtkwaliteit in het onderwijs zo schoon mogelijk te houden. Maar uit onderzoek van TU Eindhoven blijkt dat de luchtkwaliteit op een kwart van de scholen nog ondermaats is. Dit beïnvloed de prestaties en welzijn van leerlingen, maar ook van leerkrachten. Laat u daarom goed adviseren over de mogelijkheden om de luchtkwaliteit op uw school te verbeteren, want vaak is hierin meer mogelijk dan u wellicht denkt. De hoge capaciteit Onderwijstheater luchtreinigers zijn tevens voorzien van een HEPA filter om naast de virussen ook de fijnstof & allergieën uit de lucht te halen.
Onderwijstheater adviseert

Heeft u interesse in een luchtreiniger voor op school? Onderwijstheater beschikt over expertise op het gebied van luchtreiniging in de het onderwijs en adviseert u graag over welk systeem passend is bij uw situatie. Neem contact met ons op via 0418 63 3339 of kijk op de contact pagina.