Onderwijstheater @ Mendel college Haarlem

terug naar overzicht Onderwijstheater heeft een mooie upgrade mogen faciliteren voor het theater van het Mendel College te Haarlem.

PA systeem
De eerste upgrade, een nieuw audiosysteem was in eerste instantie een uitdaging. De wens was een minimalistisch systeem met een hoge spraakverstaanbaarheid en voldoende vermogen. Met een oplopende tribune van 4,5m hoog en een zaaldiepte van 20m was dat een behoorlijke uitdaging. Dankzij het nieuwe italiaanse Axiom pro audio line-array systeem was het snel ingevuld. Deze minimalistische kolommen welke boven elkaar komen te hangen worden aangestuurd en ondersteund door een 21inch actieve DSP-subwoofer met 2KW voor het laag en 2KW voor de line-array. Minimalistisch design, voldoende vermogen en een zeer hoge spraakverstaanbaarheid is wat dit systeem waarmaakt. Doordat de horizontale afstraling 100° breed is en de vertikale afstraling de hoogte van de kolom kan eenvoudig worden uitgerekend hoeveel kolomen er nodig waren voor een juiste afstraling. Doordat de systemen aan de achterzijde akoestisch worden uitgedooft kan de kolom direct tegen de muur worden gemonteerd. Zowel headsets als handheldmicrofoons kunnen op hoog vermogen voorbij de line-array goed functioneren zonder dat er feedback optreedt. De actieve subwoofers worden aangestuurd door een aanwezige geluidstafel. De voeding van het geluidsysteem wordt geschakeld door een Onderwijstheater powersequence, waardoor de subwoofers achter elkaar worden aangeschakeld. Tevens is de mogelijkheid aanwezig om het systeem via de brandcentrale bij calimiteiten worden uitgeschakeld.

      
     


Lichtsysteem
Naast het bestaande dimmersysteem was de wens om langzaan te gaan investeren in nieuwe LED-verlichting. Onderwijstheater heeft 4 combikabel systemen in de trussen gemonteerd, zodat ook LED-verlichting als bewegend licht kan worden aangesloten. Er is na het advies van Onderwijstheater gekozen voor de Cameo P130 RGBW-spot. Deze spot heeft 4x 35watt LED en daardoor naast een mooie kleurenmenging een hoge output. De spot wordt gekoeld door zijn eigen behuizing en heeft dus geen koelvan, welke geluid kan generenen. Een mooie bijkomstigheid is het lenzensysteem en de IP65-rating. Voor de lichtafel is gekozen voor een kleine Zero 88 FLX-S48 alleskunner om in de toekomst eenvoudig te kunnen uitbreiden. Met een ingebouwde  bibliotheek kunnen eenvoudig nieuwe items worden ingeladen.
   

Nieuwe zwarte 50mm trekkenwand buizen
Na het plaatsen van de LED-spots, lichtconsole en het geavanceerde geluidsysteem was er ook nog een wens om de oude bestaande gridbuizen te vervangen voor een 50mm zwart gecoaten buis met een wanddikte van 3mm.
     

Wij wensen het theater team van het Mendel college heel veel plezier met het nieuwe systeem, dank voor de mooie opdracht!