Nieuw theater Basisschool Ackerweide te Pijnacker

terug naar overzicht Onderwijstheater heeft een nieuwe theaterfacliteit mogen installeren voor BS Ackerweide te Pijnacker.
De theaterzaal met voorheen een gymzaalfunctie is omgetoverd tot theater. De zaal is voorzien van podium, theatertextiel, LED-verlichting, LED-sterrendoek en een mobiel audiosysteem.

Theatertextiel
Het theater is voorzien van coulissedoeken, een voordoek met touwtrekbediening, voordoekfries en een RGB LED-sterrendoek. De school heeft gekozen voor een luxe uitstraling. Er is gekozen voor een zeer mooi type velours. De eigenschappen van deze doeken zijn permanent brandvertragend, een chique uitstraling met glans, polyesterstof, waardoor er geen krimp zal plaatsvinden. Tevens heeft de stof een zeer lange levensduur. Eventuele vlekken in de stof die ontstaan door kinderen kunnen worden schoongemaakt met water. In combinatie met onze gekogellagerde runners zullen de doeken vlekkeloos door de rail lopen. Het voordoek heeft een handmatige touwtrekbediening, zodat via een trekwiel het touw kan worden rondgetrokken. Hierdoor zal het doek zich naadloos openen en sluiten. Door gebruik te maken van een overlapset zal het doek ook in het midden dicht staan, doordat de doeken langs elkaar af schuiven.

    

Podium
Er is gebruik gemaakt van het Onderwijstheater trend series podium systeem welke een zwart gebeitste houten multiplex top heeft van 22mm. De Onderwijstheater trend serie podiumdelen zijn extreem sterk en oerdegelijk. Onderling worden alle elementen aan verbonden met speciale snelkoppelingen. 

   
 
LED Sterrendoek
Voor een extra sfeer dimensie en speciaal helal decor heeft de school gekozen voor een opmaatgemaakt sterrendoek in dezelfde kwaliteit stof als de rest van het theater. Dit sterrendoek kan worden aangestuurd met de meegeleverde lichttafel.

  
 
Led verlichting 
De LED verlichting armaturen zijn gemonteerd aan een zwarte 50mm buis net onder het verlaagde plafond. Deze buis hangt in net beton met speciale gekeurde beton ankers. Hieraan hangen 12 LED spots welke kunnen worden aangestuurd met geprogrammeerde lichttafel. De leerlingen kunnen zelf de lichttafel bedienen en het theater in de gewenste kleur zetten. Er zijn ook chase effecten ingebouwd zodat een discomiddag ook zeker tot de mogenlijkheden behoord.
De Zero88 Jester lichttafel is voorzien van USB stick zodat het geprogrammeerde programma's zijn opgeslagen.

  

Mobiele audio set & actieve speakerset
Er is gekozen voor een "plug and play" mobiele audioset. Deze set is gebouwd in een solide professionele flightcase. De mobiele set is voorzien van klasse A audio componenten zoals een Proel MQ16 mengtafel, twee Sennheiser EW100G4-945 draadloze microfoons en een Tascam CD/USB & Bluetooth media speler. Naast de functie in het theater kan deze set ook snel worden ingezet op het schoolplein of elders binnen het schoolgebouw.
Door gebruik te maken van combikabels (signaal & 230V in 1 mantel), kunnen de LDsystems Curv500TS speakers ook eenvoudig worden aangesloten op de  mobiele audioset. De LDsystems Curv 500TS kenmerken zich door een enorm vermogen (1500watt RMS per zuil) tevens heeft het hoog/mid een brede en lange afstraling. Deze geluid set kan een grote zaal perfect voorzien van audio met een zeer gedetaileerde weergave.