Haarlemmermeer Lyceum opgeleverd!

terug naar overzicht Na een lange intensieve montageperiode is het resultaat nagenoeg perfect te noemen.

Licht:
Het lichtsysteem is volledig uitgevoerd met LED-verlichtingsarmaturen van het Italiaanse merk Teclumen. De 35 armaturen zouden normaal gespoken een belasting van 35.000 watt creeren. Door gebruik te maken van LED-armaturen heeft Onderwijstheater dit kunnen reduceren naar een maximaal vermogen van 7.000 watt.
De juiste DMX-signaalaansturing en een solide voeding is van belang voor een betrouwbaar systeem. Het DMX-netwerk bestaat uit SRS DMX-splitters. De LED's worden aangestuurd door een Zerro 88 console. Naast de Teclumen theaterarmaturen voor het voor-, zij-, tegen- en toplicht is er gekozen voor een tiental RGBWA 12x 10watt flat par pro-armaturen. Voor het volgen van personen is een LDR 200 watt LED-volgspot geleverd. De bekabeling bestaat uit dubbele DMX-lijnen per locatie, welke naar keuze in een op maat gemaakte patchveld gestoken kunnen worden. In het truss-frame bevinden zich 3 break-outboxen, die met 3x 16ampere kunnen worden belast. Alle bekabeling voldoet aan de Europese NEN3140-norm.
Voor het stellen van het licht is een Geni-hoogwerker geleverd.
  
Geluid
Het geluidsysteem is uitgevoerd met een 12 inch Fohhn hi/mid cabinet in combinatie met een 18 inch subwoofer per kant. 
In de patchkast zitten de Fohhn eindversterkers, welke zijn ingeregeld op de ruimte. Fohhn audio AG is van een Duitse firma, welke esthetische speakerkasten ontwikkelt met een hoog vermogen, hifi-weergave in een compact jasje. Fohhn behoort tot de top van audio-theatersystemen. Zowel boven aan de tribune als op de theatervloer kan gebalanceerd worden ingeprikt. Om het geluidsysteem goed aan te sturen is er gekozen voor een analoge Midas mengtafel met 12 kanalen en eenzelfde type met 32 kanalen. In de mobiele set zijn draadloze Sennheiser microfoons ingebouwd, welke zijn voorzien van antenneplaten en antennesplitters. Er is ook een blu-ray, CD/USB aanwezig in de set.

    

Beeld
De projectie bestaat uit een 12.000 ansilumen Panasonic grootbeeldbeamer, welke op een 5 m breed scherm zal worden weergegeven. Er kan zowel boven op de tribune als op de theatervloer een videosignaal worden aangeboden. De volgende aansluitingen zijn aanwezig: HDMI/ VGA/ SDI en een LAN-aansluiting voor softwarematige connectie met de beamer. De aanwezige geluid- en videobekabeling zijn voorzien van stalen afgesloten goten.

Bekijk hier het theaterproject Haarlemmermeer Lyceum locatie Zuidrand in detail.

Wij danken het directieteam van het Haarlemmermeer Lyceum wederom voor het vertrouwen.